Дограма

Алуминиева дограма

I. Профили Reynaers

- CSS 77 EN LR


  Concept System® 77 is a high insulation window and door system that meets elevated requirements regarding thermal insulation, stability and security. The system’s HI+ variant achieves Uf values down to 1.2 W/m²K. The Uf value of a frame/vent section with 115 mm visible width is 1.7 W/m²K.

 

 

 

 

 

 

- CS 86-HI

 Concept System® 86-HI is a highly insulated system for windows and doors, which meets the highest requirements concerning safety and stability. The system’s insulation concept not only ensures the extreme stability and elevated water- and air tightness, but also makEes it perfectly suitable for triple glass applications.

 

 

 

 

 

 

II. Профили ЕТЕМ

- Термо профил E45

  Система С ЕЛЕГАНТНА ПРАВА И ЗАОБЛЕНА ЛИНИЯ: 60 мм ШИРИНА ЗА ПРАВАТА ЛИНИЯ И 67,5 мм ЗА ЗАОБЛЕНА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Термо профил E75

Ε 75 е специално проектирана и произведена система, за да отговори на съвременните изисквания на жилищното строителство в ерата на енергийна ефективност. Системата предлага голямо разнообразие от функционални и естетически възможности, широка гама от профили и класически дизайнерски прави линии. Допълнително в каналите на профила, могат да се поставят изолатори, за постигане на по-добри показатели.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Студен профил E1000

Проектирана е с цел да приложи комплексни и икономически приемливи решения, като в същото време осигурява ефективност, отговаряща на задължителните изисквания за дограма. С тази серия могат да бъдат изпълнени всякакъв вид отваряеми и фиксирани конструкци,. Многообразието на профили дава оптимални решения на прави и заоблени каси и крила. Остъкляването може да бъде от 4мм единично стъкло до 22мм стъклопакет.
Тази серия е подходяща за изпълнение на витрини и вътрешни врати без изисквания за термоизолация.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПВЦ дограма

I. Немски профил Inoutic

- Петкамерна система Arcade

Радвайки се на ясна, стройна форма и високо ниво на функционалност системите за дограми Elite и Arcade предлагат профил с дълбочина от 71 мм, който да придаде на дограмата висока стабилност и добра топлоизолация. Този всестранен профил позволява още на строители и изпълнители с ограничен бюджет да се възползват от висококачествени решения при съвременното строителство. Добрите топлоизолациoнни стойности допълнително спестяват енергия и пари. Профилите от линията Elite и Arcade технически са с доказан класически дизайн и са изключително популярни поради отличното си съотношение разходи–ползи. С елегантния си изглед те отговорят същевременно на високите изисквания за оформление. Elite и Arcade осигуряват икономично, постоянно и вечно решение за елегантни дограми и фасади. Има много различни цветове и два дизайна, от които можете да изберете: профил Elite, скосен под 45°, както и профил Arcade с 20° скосяване, както и стандартно или полуизпъкнало крило.

 

 

 

 

 

 

- Шесткамерна система Eforte

Отличаваща се с дълбочина на профила от 84 мм, конвенционална стоманена армировка и без допълнителни изолационни елементи, системата Eforte постига уникална Uf-стойност от 0,95 W/m2K. Прилагането на настоящите изисквания, определени в Регламента за пестене на енергия, и стойностите, необходими за придобиване на правото за финансова подкрепа по KfW (German Reconstruction Loan Corporation), са изпълнени с лекота. Стандартът за пасивна къща (Uw ≤ 0,8 W/m2K) може да бъде приложен разходно ефективно със стандартен троен стъклопакет.

Освен изключителната топлоизолация системата Eforte предлага несравнима досега гъвкавост и подобна на хамелион приспособимост, за да отговори на всяка ваша нужда: височина на прозоречните елементи от пода до тавана достигаща до 2.6 m е възможна благодарение на технологията на Inoutic за слепване, дебелината на стъклопакета до 56 мм може да бъде пригодена за специално защитно стъкло или за шумова изолация, а големият избор от цветове и декори ви позволява да създадете свой собствен индивидуален стил. Можете дори да проектирате фасадите на пасивни сгради, за да отговарят те на вашите индивидуални нужди. Създайте истински алуминиев външен вид, без да се налага да жертвате предимствата на PVC дограмата с помощта на алуминиева облицовка с челно съединени ъгли. Алуминиевата рамка може да бъде проектирана в практически всякакъв цвят, какъвто пожелаете. Интелигентният дизайн на профила Eforte е подходящ за монтаж в стари и в нови сгради.

 

II. Български профил KMG

- Шесткамерна система

Профилът за PVC дограма -"KMG" (KRAUSS MAFFEI and GRAINER) се произвежда по съвместен проект между австрийската фирма "Greiner Exstrusiontechnik", немската фирма "Krauss Maffei" и българската фирма АЛТЕСТ с производствена база в град Бургас.

ПВЦ  профилът KMG отговаря на Европейски-те стандарти за блясък на повърхността, тестването доказва отлични резултати при нагряване, влажност и шумоизолация.

6-камерните профили за врати и прозорци от тази серия предлагат още по-добър дизайн, шумо и топло изолационни качества от предшественика си Prelude ” 60мм .

 

 

 

 

- Четирикамерна система

Профилът за PVC дограма -"KMG" (KRAUSS MAFFEI and GRAINER) се произвежда по съвместен проект между австрийската фирма "Greiner Exstrusiontechnik", немската фирма "Krauss Maffei" и българската фирма АЛТЕСТ с производствена база в град Бургас.

Серията „Prelude ” е  4-камерна PVC система за врати и процорци.

Според комбинацията на профилите и вида на остъкляването се достига коефициент на топлопреминаване = 1.6 W/(m²K)